Planning A New Project

Asslamualaikum semua n selamat berpuasa yang sekarang ni dah masuk hari keempat....betol ke idak nih????hehe..Erm...Assignment aku dah makin berselerak ar dalam pale aku nih...aku pun tatau mane satu yang patot aku concertrate dulu....Last2 aku men tenet wat research apa yg aku nak jer..settle....
Actually kat sini aku just nak berkongsi kot2 la korang ada idea dalam membikin satu 'experimental short film'. Aku pun dalam edah mencari idea dan apa yang inginkan adalah mengadaptasi daripada sajak. Itulah...berat jugaklah yang aku nak pikul semester nih.....pape pun aku sangat berharap tenaga kerja kumpulan aku yang ada sekarang ini dapat membantu dan saling memerah idea dalam menghasilkan satu produk yang bermutu.
Neway, sekarang ni kita dah berada dalam bulan kemerdekaan. So, aku bercadang hendak mengadakan satu sesi photoshoot outdoor bersempena dengan bulan kemerdekaan ni. Ala, simple2 biase jer....Besok aku akan berbincang dengan Nuar cemana nak hasilkan benda ni...Atleast dapatlah aku simpan benda yang jarang sekali aku lakukan...Aku pun ngah mencari model2 yang berminat....Sorilah geng, ni pojek simple n nak mengisi mase kitorang ni yang 'passionate about photography'. yang berminat boleh lah nak ikot....So nuar..thanks a lot yang banyak bagi idea n same2 wat research tuk benda nih...
thanks...
Enjoy....
Kat atas2 nih ada sikit gambar utk tatapan korang yang aku belom upload lagik.....aku try main CLS...bole la kot....Otai2 kat luar tu,,kumen2 la yer...utk penambahbaikan....heeee...
Thankssss...

Read more...

Selamat Hari Jadi 17-8-2009

Selamat Hari Jadi di ucapkan kepada Siti Hajar Mohamad Sukor yang ke-22....Sorry for the late update..hehe...Pape pun semoga dimurahkan rezeki dan makin berkembang yeee.....Hadiah t Qur kasi ye...tunggu jer....sambutan yang sederhana, tapi bermakna..ye dakk???Ni ader skit pic utk tatapan mel.....
Enjoy.....


Read more...

Sana Sini, Itu Ini....****

Salam sume...Dah lame sangat aku xupdate kan aku nye blog nih...dah makin jauh nampak aku ngan benda nih..Yela, aku pun xmenang dek tangan nak menyentuh benda nih..Assignment aku pun dah makin bertimbun. Banyak research yang aku nak kena buat. Tapi xpela. Nak wat cemana...dah nama pun belajar..

Masok harini dah 3 hari kita berpuasa iaitu 3 Ramadan. Satu permulaan yang agak bagos...Che wah....hehe....Hari ni, first time utk bln puasa nih aku berbuka dengan kengkawan. Macam biasalah, port kitorang, Tebing Cafe lah...haha..Lagipon kelas aku pun xmenentu sangat. terpaksa lah berbuka kat luar. Banyak benda lah yang aku nak wat utk bulan nie termasuklah utk merdeka ni n raye nih..Cadangnya aku nak wat photoshoot merdeka ni dulu..Tengah dalam perancangan. Kumpul2 model kot..Sape yg nak jadik model aku tuh, inpom aku cepat...Saje suke2 jerk...Bukan ade ape pon. Okaylah, aku pun xley nak lelama sangat...Nak ngedit siket gambar tertunggak yg ader nih...Ngisik mase lapang..hehe...Pastu nak tgk muvee..hehe...Jumpa lagik....

Read more...

Deeper Conversation

Hello.....Hari ni da masok hari kedua aku demam.Ntahla..Aku pun da xda mood lagi nak pikir pape pon. n tonight i had a deeper conversation with my friend, GG who support me in photography career. Thanks a lot to him. Banyak ilmu yang aku dapat sebenarnya walaupun jiwanya yang sentiasa dengan ROKKKnya tuh...Walaupun boraknya asyik nak melalut ja, tapi belajar2 jugak..Betol dak GG...??haha...Pape pun lu mmg sempoi selamber ah beb...Besok banyak benda lagi yang aku nak setelkan. Walaupun jiwa xberapa nak tenteram nih n penoh ngan tanda soal dalam kepala aku nih, redha jela.....Allah Maha Adil....Hidup ada atas, bawah, kiri, kanan....Ingat..Harini lu buat gua jadi camnih, lu ingat, lu plak akan jadi cam gua nanti...Saper makan cili, dia la yang rasa apa2 yang dia makan..Sorry la..falsafah aku ngarut skit...

Tak lupa jugak kepada Abang Somat kita, Mal yang akan menggegarkan n menjejakkan kakinya ke ASWARA..Congratulation sbb akhirnya dapat tawaran ASWARA jugak..Alhamdulillah....Tula, kalau usaha cmna pun, rezeki ttp ada...Congrats....

Lastly, pape pun korang enjoy la....Thanks GG...Weekend ni ader rezeki kita jumpe wokayy....
Gue mau follow lu wat job same itu customer aneh....

Read more...

Maze and Full of Riddle

Lama tak lama jugaklah aku tak keluar amik2 gambar kat luar...kekadang tu usung jer kamera aku tuh, gambar satu pun aku xsnap. Entah apa aku wat pun tak tahu. Fikir nak buat assignment, ada la jalan sikit. Semalam aku baru jer g tgk filem Setem by Khabir Bahtia. Macam biasa lah. Memang best.. Aku gi tengok tu pon sbb class pagi aku cancel. tu la first time dalam hidup aku aku pegi tengok wayang waktu pagi. slalu keluar2 wayang, langit dah gelap malam, ni keluar2 wayang baru nak masok tengahari..hehehehe.....Apa2 jelah....Aku pun kekadang ngarut jugak. Ni lah keje aku, nak wat assignment, pastu lencong ke benda lain skejap.....Ok lah.....
Jumpe lg.....

Read more...

Cinta Ini Membunuhku

When the sun goes down. When you lick my door. When the sweets are melting.
When you're inside me. When you're fall for me. When you're ugly. When you're farting. When we both mad. When i said no. When you said yes.
I love you so much whenever you are.
I love you so much whatever you look-like.
I love you so much...
melqur....

Read more...

A Journey To Become A Cinematographer

Style are really comes from taste. If you try something and you don't like it, you better abandon it because otherwise you're going to find yourself in a rut that you'll never get out of. If you like it, then you just have to perfect it and make it work for you. You also have to be able to vary it and apply it to the material at hand.

There is no question that any moment you make a design, shoot a picture or photograph a movie, it is a representation of all two thousand years of history, whether you are conscious of it or not. All of it whether a cinematographer or photographer's style of work is how he expresses himself. That's how the individual personality comes out....
Remember.....

Read more...

Culture Studies

Bermula minggu ni, banyak kelas aku yang dah pun aku masuk. So, minggu ni secara rasmi bermulanya pembelajaran aku kat ASWARA. Huh, letih tak letih jugakla. Seperti yang aku jangkakan ada yang best dan akan ada jugak yang xbest. Nak atau xnak, aku kena terima la suma nie. Nie pilihan yang aku ada dan minat aku dalam menjadi seorang 'film maker'. Dalam masa yang sama jugak aku kejarkan hobi aku pada asalnya dan sekarang menjadi keghairahan dan kepuasan diri aku iaitu fotografi. Lagipon benda yang aku belajar skarang dan apa yang aku minat adalah merupakan 1 bidang yang sama. Lebih sedap lagi, cita2 aku nak jadi seorang 'cinematographer' dan bidang ni memang selari dengan fotografi . So, tak kisahlah. Aku harap kali ni aku betol2 puas mengejar apa yang aku hendaki dan hasilnya korang sendiri yang akan tengok. doakanlah aku. InsyaAllah...
Baru-baru ni jugak, aku kena selesaikan tugasan pertama aku iaitu berkaitan dengan 'colonial' and 'post coloniallism'. so, bangunan yang aku dapat buat 'research' ngan kumpulan aku adalah Bangunan Sultan Abdul Samad. Biasalah, belajar Culture Studies. Pape pun mmg best la...

So, ni ada sikit gambar yang boleh nak ditatap sikit tuk kengkawan.
Enjoy...


Read more...

Kisah Hati Seorang MANISA

Entah berapa lama lagi,
Manisa dapat menahan rasa sakit,
di kepalanya,
di matanya,
di kupingnya,
dan di hatinya.......

Manisa meradang. Matanya memerah semerah darah
dalam kesendiriannya di tempat tidurnya,

Dalam kesunyiannya seorang diri.

Manisa............

Read more...

Welcome Back KL

Perasaan aku makin tak tentu hala....Banyak benda yang perlu nak dilaksanakan semester nih..huh....im so tired but aku selalu pegang kata-kata ni 'Don't Stop Till You Get Enough'...
Aku masih belum puas dengan apa yang aku kecapi.

Alhamdulillah, kemasukan semester ni sumenye berjalan lancar. dan aku pun dah mulekan kelas untuk majoring aku.. Okayla....hope sumenye macam yang aku harapkan.
Pape pun enjoy....
Tuk kawan2, aku xde gambar2 baru sangat. Just yang ader pun aku kutip jer. Sbb aku skng ngah sibuk ngan tmpat blajar aku....
Enjoy.....

Read more...
There was an error in this gadget

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP