Voice Recital Concert - Sample 1

Sample 1...Plz give your advice or any suggestion on this sample...is it ok or not??

Read more...

Close-Up


Enjoy.....

Read more...

Projek KL Fringe DANSTEATER

Sama-samalah kita meramaikan Projek ini....
Enjoy...

Read more...

'SARI MELAYU' Short Film

Salam...Hari ni Alhamdulillah, selesai jugak shooting 1 filem pendek bertajuk SARI MELAYU yang menjalankan penggambarannya di ASWARA. Karya ini hasil tulisan Yusoff Sadjirin yang merupakan rakan kelas aku yang mengambil majoring pengarahan. Aku, di beri tanggungjawab yang besar dalam menjalankan tugas sebagai Director Photography dalam filem pendek ini. Hari ni kitorang berhempas pulas untuk menyiapkan kerja-kerja penggambaran ni. Terasa bagai nak meletop kepala aku, dah dua hari aku tak tido. Malam semalam aku melayan karenah kawan2 aku yang culik aku lepas tengok JAMU kat ASWARA yang kononnya nak hantar aku balik, last2 pegi karoke smpai ke pagi buta. hehe...Pape pon aku mmg enjoy gile melayan karenah korang, n korang mmg kawan yang best. Terima kasih tuk Amor, Nuar, Elmas, Nana, Jijie, Acong n yang kengkawan lain yg terserempak kat karoke tuh....Kalo mcmni aku mmg nak ikot lagi lah..Tima kasih Amor sbb blnjer kitorang....
Balik kepada citer tadi, aku mmg sangat puas hati jugaklah dengan hasil kerja aku hari ni. At least aku dapat tambah pengalaman aku dalam operate camera n aku boleh perbaiki shot2 aku n macam2 lagi ah...Pertolongan kengkawan n tenaga pengajar yang menikuti shooting nih amatlah aku hargai. So, kita ramai2 lah menunggu footage2 nih nak di transfer n di edit..Kita akan lihat hasil nya nnti...Untok UCOP, aku harap ko pon puas hati dgn hasil kerja aku tu, n aku mmg senang bekerja ngan ko...Terima kasih sbb beri kepercayaan kat aku...

'SARI MELAYU'

Read more...

KL Street Shooting Part I

Inilah sedikit hasil yg diperolehi sepanjang aku meronda-ronda bandaraya KL Ahad lepas...Ke hulu-hilir jugak aku bergerak..Sajer nak mengisi masa n nak keluar bergambar. Rasanya dah lama sangat tak shoot Street Photo. Untuk first entry ni aku paparkan ini dahulu, selebihnya tunggu next entry ok...

Read more...

Peace & Quiet

I LOVE Photography.....
Enjoy...




Read more...

Puasnya Aku

Setelah sekian lama aku menunggu bilala nak mula belajar pakai filem n shoot betol2 nih. Akhirnya tercapai juga niat aku nak operate sendiri camera filem n buat lighting. Semalam merupakan hari yang betol-betol memuaskan hati aku. Aku sedikit kesal la pagi tu aku xdapat nak masok kelas 'semiotic' yang dengar kata banyak ilmu yang diperoleh dalam kelas tuh. Tapi xpela, xde rezeki aku dan salah aku jugak sbb aku datang lambat.

So, balik kepada tajuk ni, Kelas Tatacahaya tadi, aku betol-betol melampiaskan nafsu aku terhadap kamera filem tu. Harini aku bersama budak2 sekelas aku shoot satu short filem yg simple je. Tapi pakai filem beb..haha....Dengan kerjasama budak-budak pengarahan, sinematografi n rekaan produksi, kami sama-sama berhempas pulas menghasilkan yang terbaik. Daripada load film ke dlm magazine smpailah ke kerja terakhir.
Aku diberi kepercayaan dan tanggungjawab utk mengendalikan camera tersebut. Kitorang pakai Arri III, 35mm..Banyak jugakla yang aku pelajari. Sebenarnya aku sangat cuak jugakla dengan tanggungjawab yang diberikan tapi aku percaya, aku mampu bagi hasil yang trbaik utk kumpulan aku. Dengan pertolongan Bang Ali, Bang Wan, dan sorang lagi daripada Filem Negara dan jugak rakan2 sekelas, siap jugakla hasil kerja nih.

Dengan pengalaman yang aku ada nih, makin membakar semangat aku nak jadi cinematographer. InsyaAllah aku akan buktikan suatu hari nanti...Conrad Hall Jr. lah konon....hahha..

So, nantikan jela apa hasilnya pada mnggu depan. Film pun dah hantar tuk cuci....

Terima Kasih semua...

Read more...

PRECIOUS

Sesuatu yang amat berharga dan bernilai...Kekadang benda macam nih datang dan pergi macam tu je. Sakit jugak la kalo nak menanggong semua nih...Apa yang ada kat kita nih, hargailah..Jangan sampai satu masa kita hilang apa yang kita ada. Kita tak boleh nak menjangka. Memang dah jadi lumrah.
Aku tak tahula apa yang dah jadi kat aku yang malas sangat nak menaip nih...Bila xda dpn lptop, banyak senda yang nak aku taip. bila dah mengadap, hilang suma benda.....huh....
tak pela.....nih gambar yang baru-baru nih aku shoot untuk diorang....Saje testing CLS...tapi pakai satu speedlight jela....
bagi2 la pandangan n komen siket ok....
Thanks to all yang memberikan aku support dan semangat untuk terus menapak dalam bidang fotografi nih..Aku akan cuba yang terbaik...

Harap korang suke ngan sume2 pic nih....
Enjoyy.....

















Read more...

My Mind Stuck For A While

Entah sampai bila nak macam nih..Semuanya serba tak kena. Ke situ, ke sini, datang, pergi, lelapkan mata, celikkan mata, tak ada apa yang berubah. Nampak sesuatu yang mudah, padahal Tuhan saja yang tahu bagaimana perit tanggungan itu. Sesuatu yang kelihatan ringan untuk dipikul, tetapi teramat lah berat.

Teringat pada padi, mula hendak ditanam, kelihatan teramatlah cantik. Bersih, sebersihnya. Padi mula tumbuh dan kembali menghijau satu lapangan yang dinamakan sawah. Tampak bersih dan semakin menghijau. Ingin ku dakap ketenangan yang ada.

Padi sudah makin membesar dan makin mencapai umur. Pahit getir mula dilalui ibarat lalang yang tumbuh di celahan padi. Sakit sangat aku rasakan. Terpaksa bertarung dengan lalang yang tumbuh bagi mendapatkan cahaya, dan zat-zat tanah. Padi semakin sakit. Makin lemah.

Akhirnya layu, dikalahkan dek lalang.....

Read more...

Ex-dermarian Batch SPM 2004

Salam semua...pertama skali, aku nak mintak maaf bebanyak kat semua sbb skng nih gmbar yang aku ambil mungkin terlewat aku bagi n upload...Skng ni aku tengah menghadapi minggu-minggu getir.Assignment yang terlalu banyak dan komitmen aku terhadap benda lain. Gambar raya pon aku belom edit abes lagi..hee...

So, kepada semua ex-dermarian yang lepak ngan aku aritu, ni pics korang yang aku sempat edit n aku paparkan....hope u all enjoy ok....nnti ada masa lapang kita lepak lagi....






Read more...

The New Journey

Salam semua... rasenye dah lama sangat aku tak meng-updatekan blog nih....Mntak maafla..Sbb skng nih terlalu banyak komitmen aku kat kelas dan juga assignment yang perlu aku utamakan. Boleh aku cakapkan sekarang nih aku tengah lalui jalan yang agak getir dalam hidup aku. Banyak benda yang perlu aku terima dan tolak. Pelbagai keputusan yang aku perlu buat sekarang untuk menentukan apa yang aku nak. Boleh aku cakapkan jugak emosi aku pun agak terganggu. Aku dah mula melalui jalan yang bukan jalan yang dulu. Perubahan yang drastik telah berlaku. Banyak benda aku lalui dan semua ni aku dah pun muatkan dalam pengalaman diri aku. Dan dari pengalaman tu jugak lah membantu aku dalam membuat segala keputusan. "Aku dah berubah" dan "Aku nak berubah". Yang mana satu. Aku dah xnak bazirkan masa aku lagi. Aku nak cuba bina balik apa aku nak walau sekeras mana yang aku kena tempuh..Aku harus. Aku kena tahan...

Neway, thanks a lot to all my friend anybody who give me inspiration and support me. I dont'know how to describe how much i should thanks to you all.. I'm juz a man. And i'll try to be a good man until my last breath.
Alhamdulillah, sekarang ni da nak masuk hujung tahun. Banyak booking yang aku dah terima. Banyak jugak yang bagi sokongan kat aku dari belakang. Aku akan cuba bagi perkhidmatan yang terbaik kepada customer2 aku...InsyaAllah....

Kepada sesiapa yang kite kuar photoshoot sebelum ni, aku akan uploadkan gambar kemudian..Mntak maaf kalau terlewat sangat....Aku akan cuba percepatkan....
OK......
Terima Kasih....

Read more...
There was an error in this gadget

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP