Dum,dum,dum


Enjoy....

Read more...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Saya, dengan ini mengucapkan Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin... Semoga bulan Syawal ini mendapat penuh keberkatan dan dimurahkan rezeki....

Read more...

Series Of PRE-RAYA Photoshoot (Coming Soon)

Salam semua...Hari ni merupakan hari terakhir aku berada di KL sebelum aku pulang ke kampung. So, malam nih aku akan bertolak ke Ipoh dahulu dan kemudian pulang ke kampung halaman bersama teman2 aku. Banyak benda yang aku perlu laksanakan sebelom aku balik cuti raya nih. Habiskan kelas, kerja itu, kerja ini. Kebelakangan ini agak bertaburan sedikit masa aku. Mana taknya, yelah nak raya, nak g survey barang2 raya. Itu pun dah amik masa sampai bapa hari. Balik letih terus Boom....

Ahad yang lepas, telah diadakan satu sesi photoshoot PRE-RAYA 2009 yang dilaksanakan di sekitar kawasan Putrajaya. Kami sbenarnya tidaklah begitu bernasib baik dengan cuaca yang ada, namun Alhamdulillah sesi tersebut berjalan dengan lancar jugak. Kepada yang terlibat dan pada yang menghadirkan diri, berjutaan terima kasih saya ucapkan dan diharapkan kita akan menganjurkan sesuatu lagi yang lebih pada itu. Gambar2 korang nnti aku akan uploadkan dan serahkan pada korang. Sbbnye, belom siap ag...heeeee......
Di kesempatan yang ada ini, saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada keluarga saya, kawan2 dan kenalan dan tidak lupa juga kepada seluruh umat Islam. Selamat menghabiskan bulan puasa nih.....Saya dengan ini memohon maaf jikalau ada terkasar bahasa, pertuturan dan ketidakpuasan hati sepanjang kenalan ini dan juga rakan2 bisnes dan customer, halalkan apa yang diberi. Lebih kurang saya mntak halalkan. MAAF ZAHIR DAN BATIN.....

Semoga Raya nih enjoy habess.......
;)

Read more...

Untungnya Kita Ni...

Salam semua....dah berapa hari aku tak updatekan blog ni. Yela, tiap hari kelas aku sampai malam tak pun aku habiskan masa aku kat kedai makan bincang segala benda yang nak diperbuat termasuklah dalam pembelajaran aku. Assignment pun makin banyak dan banyak benda yang perlu diperfikirkan untuk menghadapi semua ni. Nak taknak, terpaksalah jugak. kita kena sedar jugak, selagi kita tak hasilkan sesuatu yang betol2 memuaskan hati sendiri dan semua pihak, sampai bila pun orang takkan menghormati kita ni walaupun kita ni boleh buat. Kene tunjuk hasilnye, barulah orang nak percaya. Aku kekadang terpikir yang aku nih sebenarnya sangat untung skarang. Banyak yang support aku sekarang. Tak kiralah, yang bagi pertolongan kat aku masa aku kat KL skarang. Berbanyak2 terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan kepada Mak Ndak aku yang banyak sangat membantu aku sekarang. Daripada aku menumpang rumah sehinggalah kepada segala-galanya. Mungkin kekadang aku nih banyak karenah dan kejap ok n x ok..Biasala, manusia. Kejap atas n kejap bawah. Tak menentu..Pape pon, Thanks A lot.
Alhamdulillah, experimental film yang nak dbuat ni hanya tnggu pitching n wat research lagi banyak jer. Cuma apa yang perlu sekarang nie, aku berharap sokongan dari kawan2 n penambahan idea dan jadikan ia sebaik mungkin. Aku pun da mula berminat sangat da. Semalam, sampai ke pagi aku lepak ngan budak2 kelas aku bincangkan pasal semua bnda ni n pasal Lighting Project. Alhamdulillah, idea da dapat dan tnggal nak sempurnakan ja..Thanks kawan2. Insyaallah kita semua akan buktikan semua ni dalam tahun ni jugak.....Okaylah..Good Luck For You All...
Enjoy.....

Kat sini aku nak promote siket Pre-Hari Raya Photoshoot yang akan dbuat bersempena Hari Raya yang bakal tiba ni....Kalau kat KL aku akan jalankan before raya lah...So, kengkawan aku, get ready on this weekend okayh....Kepada sesiapa warga Kuala Lumpur serta klepada yang berminat, silalah menghubungi secepat mungkin untuk dibuat persediaan. Insyaallah akan dijalankan pada Hari Sabtu dan Ahad ini...Tak mahal.....
Starting From RM50.....Harge boleh ejas..xpenting,yg pnting memori dan relationship brsame kengkawan...

Read more...

Sepetang d'Experimental Theatre

Ni la aktiviti aku sepetang semalam sementara menunggu waktu nak berbukak..Maen sebat jer sape yang lalu....Bukan maen sronok lagi diorang...t ader mase kite lepak amik gambor lagi okayh.....Diorang sume bebudak kelas aku jerk...Kalo berkenan ngan diorang nih bagitaula...Nnti aku tolong...hekhek...Ala, sape yg xknal diorang kalo kat tempat aku nih....Yg kat bawah nih udahla penyanyi, sorenye sedap....boleh tetido korang...hahaha...
Harap korang enjoy..
Haaa...yang ni aku xpayah la kot nak perkenalkan lagi....hahahaha.....sentiasa kelihatan cantik...Ni aku da uploadkan...harap ko suke lah ye nox....hehe....

Read more...

ASWARA Street

Salam semua...entah apa yang xkena dengan aku sehari dua nih, yang aku malas sangat nak g kelas...kerja makin banyak, kene banyak baca. Masa tdow aku pon tak kemana. Bangun pagi tadi kalau aku tak lawan jahat malas aku xnak ke kelas tu, mmg habeslah...Aku usaha jugak..Erm, kekadang aku nih berjalan ikot apa jer yang ada kat depan aku tuh. Dah malas nak memikirkan sesuatu yang tak mendatangkan apa-apa kat aku. Banyak benda n projek yang kena aku siapkan. Apa yang best, aku dah dapat idea tuk watkan aku nyer experimental short film tu. Dan aku rase macam best. idea tu aku dapat masa aku g lepak sorang2 kat Central Market. Dapat idea pun melalui pandangan n pemerhatian aku jer. Sume nih pasal penindasan manusia sesama manusia dan manusia yang suka mengambil kesempatan. Tunggu jela aku pitching nnti dapat ke tak idea tu......
Habes jer praktikal petang tu, aku g lepak2 kat bawah sementara tnggu waktu nak berbuke...lagipon awal lagi nak gerak g kedai makan. Lepak2 ngan mmber2 sume, dah bosan xtahu nak wat ape, aku pon amek camera aku tuh, amik n snap jer pape yg patot...mengisik masa siket... Ni ader la sikit gambar untuk tatapan mmber2 aku tuh.....korang tgk2 lah yer...t aku tagg kan dalm facebook.....
add aku kat facebook : pepijat87@yahoo.com



Read more...

Tatkala Hati dan Perasaan yg Tak Betol

Kekadang aku nih rasa cam nak down gila...tp, bila pk2 balik, xde guna jugak aku memikirkan hati perasaan org lain tatkala hati aku sendiri yang bioll....Sudahla, aku dah cukup penat. Ibarat permainan yang membosankan bagi aku kalau aku sendiri yang syokk lebey....Segalanya tak kena. Semuanya tergantung, dan aku dah xboleh nak mengorak apa2 langkah. Tolonglah, gerakkanlah aku dan kejutkanlah aku bagi mereka yang sedar daripada aku terus tertidur dihimpit kecelanaan ini.
Hujung minggu baru2 nih, aku balik kampung. Tak tahu nak cakap cemana rindu aku kat family n kengkawan aku kat sane. Akhirnya semua tu jadi kenyataan. Terubat jugak. Walaupun aku hanya balik satu hari saja, tapi aku cukup puas. Buka puasa, sahur dengan keluarga. Alhamdulillah. Balik ke KL balik, aku bersama kengkawan. Thanks utk kawan2 aku. Man, Amer, Mad, Kiey....Lepak Ipoh mmg besh....
Enjoyy.....
Satu lagi kisah menarik aku kat kampung. Hari ahad hari tuh, aku dengan Mr. Kober, adik aku pergi la meronda2 dalam pekan Kuala Nerang yg kecik tu..Lagi pon aku kena amik adik aku sekolah, So, aku pun teringat nak mencari baju pagoda puteh tu..Sbb, sedap sangat pakai. Duk kat Kl xpandai aku nak mencarinya. Dah lama sangat aku nak mencarik. tringat bapak aku yang selalu pakai baju tu. Bapak aku panggil, 'baju leher bulat'....hehe....sekali aku jumpe, 2 helai trus aku angkut....Thanks Mr. Kober n adik aku yang teman aku.....Lepas tu pun kitorang trus pegi Bazar Ramadhan.....Perghh...mmg aku terasa nikmat posa betol..Terliur aku pegi sana....
hahaha...Pape pun sumanya beshh.....

Read more...

Passionate

Salam semua. hari ni da masuk hari kedua dalam bulan September. Banyak benda n kejadian yang berlaku sepanjang bulan Ramadhan ni. Cuma aku jer yang xsempat nak upload n ceritakan sedikit sebanyak tentang apa yang aku lalui sepanjang ini. Apa yang menarik minggu lepas, iaitu tentang kelas2 harian aku kat ASWARA. Aku dah naik lemau disebabkan bulan pose. Xlarat, kene berjalan hari2.Adeh,,kekadang tu rasa cam nak terkeluar je tempurung lutut aku nih. Apa nak buat...Terima jela...
Apa yang besh last week, aku ada praktikal kelas lighting aku..Perghh,,,Aku mmg dah agak, kelas nih mmg aku sangat ghairah bila masuk....Sbb dah minat kot....Tu ah, aku nih nak jadik Conrad Hall Junior kot....haha...Berangan jer aku nih....Pape pun 2 3 minggu kitorang praktikal...Macam biasa la, practice design light apa2 suma bagai lah...aku pon gagap2 lagi cemana nak design light cemana aku nak.nak tahu nisbah lah apa la...banyak benda yang aku tak tahu lagi....Yang aku tensen tuh, camera film xsampai2 lagi...aduhai...lambat benor...Sampai nnti tahulah aku nak kerjakan cemana....Pape pon, trime kasih untuk kengkawan aku dalam klass tu yang banyak support aku n tolong aku wat light. Tak lupa jugak pada Abang Wan n Bang Ali...Korang mmg selamber...hahaha
Enjoy.....
Kat sini aku ada la upload siket gambar mase class lighting tu....tatap2 lah bye....
Terima Kaseh semua....Get ready tuk short film lepas raye ni ok.....
Enjoy.....

Read more...
There was an error in this gadget

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP